OVER CHEF CONFIT

Rijk van smaak

Chef Confit is altijd mals en rijk van smaak. Nooit meer stress over marinades en bereiding: dat doen wij voor je!

Snel klaar

Chef Confit is makkelijk te bereiden en ontzettend snel klaar (6 minuten in de pan!). Zo houd jij tijd over voor andere dingen.

Geen verspilling

Elk blik Chef Confit bevat de perfecte portie voor 2 personen. De hele inhoud kan gebruikt worden en de verpakking is 100% recyclebaar.

OVER CHEF CONFIT

Het idee voor Chef Confit ontstond tijdens een kookworkshop van Arjan Weckseler. Onder leiding van een chef kunnen we allemaal een goede biefstuk bakken. Maar wat als we vlees maken dat áltijd perfect bereid kan worden?

Dat is Chef Confit. Ons vlees wordt langzaam en op lage temperatuur gegaard in vet of bier, waardoor het mals en rijk van smaak wordt. Met Chef Confit bereid je in een paar minuten een gerecht van restaurantkwaliteit, op grote of kleine schaal, als professionele chef of als thuiskok. Je kan de Chef Confit producten ook gebruiken voor luxe salades, overheerlijke wraps, Hollandse stamppot, gevulde soepen en comfort food.

Chef Confit is geschikt voor elke chef en elke gelegenheid.

Het beste vlees verdient een perfecte bereiding. Chef Confit is jouw hulp voor een professioneel gerecht op tafel. Momenteel zijn er 3 varianten: kippendijen gegaard in eigen vet, procureur gegaard in eigen vet en varkenswangen gegaard in bier van brouwerij De Leckere.

FAQ

De blikken van Chef Confit zijn per tray van 6 blikken te bestellen via de webshop.

Daarnaast zijn ze vanaf 11 april te verkrijgen bij de Sligro’s in Nederland en België, die de afdeling Slagerij Kaldenberg in huis hebben. Daar kun je ze per blik kopen.

Als je wilt weten wanneer er een variëteit gemaakt wordt? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.

In elk blik Chef Confit zit gemarineerd en langzaam gegaard vlees van de allerhoogste kwaliteit.

Geen e-nummers
Geen smaakversterkers
Geen toegevoegde suikers
Geen conserveermiddelen

Ingrediënten kippendijen: gemarineerde Hollandse kippendij (zonder bot), kippenvet, citroenolie , rozemarijn. Geschikt voor coeliakie patiënten en mensen met een lactose-intolerantie.

Ingrediënten procureur: gemarineerde Hollandse varkensprocureur (zonder bot), varkensvet. Geschikt voor coeliakie patiënten en mensen met een lactose-intolerantie.

Ingrediënten varkenswangen: gemarineerde Hollandse varkenswangen, donker bier. Geschikt mensen met een lactose-intolerantie.

Chef Confit is heel eenvoudig te bereiden. Op elk blik staan korte instructies.

De kippendij

Om de kippendij te bereiden, open je het blik. Doe een beetje vet uit het blik in de pan en laat heet worden. Verwijder zo nodig wat van het overtollige vet van de buitenkant van de dij en leg op de huidkant in de pan. Laat krokant bakken, klaar in ongeveer 6 minuten. Het overgebleven vet kan je gebruiken om aardappelen of vlees in te bakken. Bekijk hier de bereidingsvideo van de kippendij.
Daarnaast kun je de blikjes gewoon in een kampvuur of op houtskool zetten.

De procureur

Om de procureur te bereiden, open je het blik. Doe een beetje vet uit het blik in de pan en laat heet worden. Snijd het vlees in 2 of 3 plakken en verwijder eventueel overtollig vet. Bak de twee plakken vlees krokant op beide zijden. Alleen omdraaien en eventueel in de pan verplaatsen als het vlees niet (meer) aan de pan plakt. Klaar in ongeveer 6 minuten. Het overgebleven vet kan je gebruiken om aardappelen of vlees in te bakken. Bekijk hier de bereidingsvideo van de procureur.
Daarnaast kun je de blikjes gewoon in een kampvuur of op houtskool zetten.

De varkenswangen

Om de varkenswangen te bereiden, open je het blik. Doe de gehele inhoud in een koekenpan. Laat goed verwarmen en laat de saus glazig inkoken. Draai het vlees af en toe in de pan en lepel wat van de saus eroverheen voor het beste resultaat. Ook dit gerecht is binnen 6 minuten klaar. Bekijk hier de bereidingsvideo van de varkenswangen.
Daarnaast kun je de blikjes gewoon in een kampvuur of op houtskool zetten.

De beste manier om op de hoogte te blijven van Chef Confit is door je in te schrijven voor onze nieuwsbrief. Elke maand ontvang je de lekkerste recepten voor doorgewinterde chefs en thuiskoks, informatie over bestellen en verkooppunten én we zetten elke maand iemand in het zonnetje.

Blik is 100% recyclebaar en een ideale verpakking om het product te bewaren en te conserveren. Goed om te weten is dat blik 100% bescherming biedt tegen licht en zuurstof (en zo oxideren voorkomt). Daarnaast zitten de lekkerste producten in blik zoals kaviaar, olijfolie, bier en dus ook Chef Confit.